Press & Firm News //

13 January 2012

Voorhees Hall Featured in Curbed and Brownstoner

The recladding of CUNY New York City College of Technology’s Voorhees Hall is featured in Curbed and Brownstoner

CUNY Gets Glassy
Wednesday, January 11, 2012, by Dave Hogarty
CUNY’s Voorhees Hall at 186 Jay Street is undergoing a $30 million renovation that will add all sorts of fancy new elements to the now brick-clad building, including a glass curtainwall, shadowboxes, and a trellis structure that will light at night and straighten out the uneven edges of the building’s penthouse levels. Work is expected to be completed this spring. [‘Stoner]
The article can be found here

Exterior Transformation Underway at CUNY Building
Wednesday, January 11, 2012, by Emily Nonko
CUNY’s Voorhees Hall, at 186 Jay Street in Downtown Brooklyn, has been under renovation for a couple of years now, but recently signs went up announcing that the facade is being re-clad. The building, which used to be clad in brick, will soon be much glassier. The architect on the project, Der Scutt Architects, notes the following about 186 Jay’s new look: “The distinctive architectural curtainwall incorporates low-E energy-efficient glazing, and shadow boxes to add shade and visual interest in a grid that emphasizes the technology of the curtain wall. Window openings, which had been blocked off in a prior renovation, are to be re-opened to bring natural light to classrooms, offices, and laboratories. A trellis screen following the curtainwall motif unifies the uneven penthouse elevations and will be lighted at night.” The $30 million renovation also covers classroom enhancements, a new lobby and other building upgrades. Construction began way in the spring of 2010, and work is supposed to wrap this spring. Click through for more renderings!
The article can be found here

1 November 2010

Voorhees Hall Featured in Buildings Magazine

The recladding of CUNY New York City College of Technology’s Voorhees Hall is featured in the October 2010 issue of Buildings Magazine.

Editor Kylie Wroblaski wrote about the project for the magazine’s SMARTERBUILDINGS® section on Building Envelopes. Hagen Scutt AIA, Senior Architect and Project Manager for Der Scutt Architect, is quoted in the article explaining CUNY’s decision to reclad the building in glass to represent the building’s technology-centric purpose.

The article can be found here, or in the digital edition of the magazine here.

7 January 2010

FOR IMMEDIATE RELEASE

Der Scutt Architect Engaged for 1615 L Street Renovation Project

Spitzer Engineering, LLC has engaged Der Scutt Architect as its design consultant for the renovation of 1615 L Street NW in Washington, DC., a 13 story office building.

Der Scutt Architect is removing the façade from the bottom three floors and replacing with a new low-E energy efficient curtain wall. The project includes a structural glass entrance, fritted glass and stainless steel canopy and Jet Mist granite pavers. The lobby design features new cherry wood paneling, ornamental glass and LED lighting.

“1615 L Street is a unique office building due to its prime location near the White House and existing architectural features including an interior atrium. Our design complements the existing glass wall and interior finishes while modernizing the building for the future,” said Hagen Scutt AIA, Senior Architect and Project Manager for Der Scutt Architect.

Construction is slated to begin summer 2010.

7 January 2010

FOR IMMEDIATE RELEASE

Construction to Begin on Voorhees Hall Façade Recladding Project

A $30 million façade renovation of Voorhees Hall in Brooklyn, NY is slated to begin construction in Spring 2010. The Dormitory Authority of the State of New York (DASNY) and the New York City College of Technology (CUNY) have engaged Der Scutt Architect as their design consultant for the renovation of NYCCT’s Voorhees Hall, an eight story academic building adjacent to the Brooklyn Bridge.

The unstable brick cladding of the existing Voorhees building is in poor condition and shall be completely removed and replaced with a new curtain wall while the building remains open for operations. The distinctive architectural curtain wall incorporates low-E energy-efficient glazing, and shadow boxes to add shade and visual interest in a grid that emphasizes the technology of the curtain wall. Window openings, which had been blocked off in a prior renovation, are to be re-opened to bring natural light to classrooms, offices, and laboratories. A trellis screen following the curtain wall motif unifies the uneven penthouse elevations and will be lighted at night. A fritted, freestanding glass-and-aluminum screen entry provides a visual reference point and serves as an identification beacon for the college. The low-rise building will be re-clad with a ventilated rain screen tile façade providing superior building envelope protection and additional energy savings.  Additionally the lobby and plaza are being renovated.

“Having completed years of careful documentation of existing conditions and close coordination with the needs of NYCCT, this extremely complex renovation is ready to begin construction” said Hagen Scutt AIA, Senior Architect and Project Manager for Der Scutt Architect.

“The design projects a new image of high technology and enhances the credibility of NYCCT’s long history as a superior technical college.”

6 November 2008

Penn State University Berks Campus Freyberger Gallery Exhibition - Cityscapes: Der Scutt

The Berks campus of Penn State University in Reading, Pennsylvania will be exhibiting Der Scutt’s work Nov. 6 - Dec. 18, 2008 at the Freyberger Gallery.

Der Scutt Citiscapes

Voorhees Hall Featured in Curbed and Brownstoner

Voorhees Hall Under Construction